ZMW zandwinning

Activiteiten

ZANDWINNING

Het winnen van zand- en of grind wordt uitgevoerd met onze cutterzuiger op kleine- maar ook grootschalige projecten. Ons materieel is voorzien van de modernste apparatuur waardoor exact op diepte en onder profiel de zandwinning kan worden gerealiseerd. De gewonnen bouwstoffen worden in depot naar type gesorteerd en verwerkt.

BAGGERWERK

Met de cutterkop op de zuiger kan onder profiel het baggerwerk worden uitgevoerd, dit d.m.v. bijvoorbeeld een autoCAD tekening in 3D. Deze wordt in de computer op de cutterzuiger ingeladen en deze kan dan middels GPS de onderwater ontgraving uitvoeren. De cutter van ZMV bv is ook compact en flexbel in zijn uitvoering en transport en daarom gemakkelijk in elk watertype toe te passen.

Zandmotor

ZANDMOTOR

ZMW bv beschikt ook de kennis en ervaring voor de aanleg van een zogenoemde “zandmotor”. Dit zijn een soort zandbanken in een bepaalde vorm die voor de kust worden opgespoten en waar het zand door de natuurlijke stroming tegen de kust wordt gevoerd en aldaar bezinkt. Hierdoor ontstaat er een natuurlijke ophoging van de stranden en kusten.